Stacks Image p324_n2

De programmaboekjes van 2001 tot 2010

Najaar 2010: Uiteindelijk draait het om passie

Eén van de bindende factoren voor de Nederlanders is het oranje-elftal. Al maandenlang beheersen voorbeschouwingen en interviews de media. Zullen ‘we’ wereldkampioen in 2010 worden? Als u ons programmaboekje in uw handen heeft…. lees verder….
Voorjaar 2010: Hardnekkig virus

‘Als het virus je eenmaal te pakken krijgt, kom je er niet meer vanaf’. Deze uitspraak sloeg niet op het Mexicaanse griepvirus, maar op een cursus ‘Hoe word ik een kunstverzamelaar?’ …. lees verder….
Najaar 2009: Crisis is geweldig!

‘De crisis, is dat nou ernstig? Nee, dat is geweldig! Dan gaan de mensen weer naar de kerk en naar het museum.’ Aldus Wim van Krimpen, scheidend directeur van het Gemeentemuseum in Den Haag in een aardig interview …. lees verder….
Voorjaar 2009: Niet voor dummies

Thomas Hoving, tot voor kort directeur van een van de grootste musea ter wereld, het Metropolitan Museum of Art in New York, schreef een toegankelijk en vermakelijk boek: Kunst voor Dummies .…. lees verder….
Najaar 2008: Goed kijken

Dikwijls lopen mensen een museum binnen alsof ze Kunsthistorici zijn bezig met interpreteren en in een context plaatsen van kunstwerken, met zoeken naar overeenkomsten of juist naar verschillen…. lees verder….
Voorjaar 2008: Wat vindt u ervan?

Dikwijls lopen mensen een museum binnen alsof ze een gewijde ruimte betreden, stil en vol ontzag voor de kunst die ze er aantreffen. Iedereen kijkt ernaar, maar niemand praat erover.…. lees verder….
Najaar 2007: Is uitleg dodelijk?

Patrick Mimran is een Franse kunstenaar die spandoeken en billboards met prikkelende uitspraken in diverse steden en op tentoonstellingen plaatst. Op één van zijn spandoeken in Bologna …. lees verder….
Voorjaar 2007: Geen verkeerde redenen om van kunst te houde

‘Eigenlijk is er geen kunst, er zijn alleen kunstenaars’ schreef Ernst Gombrich. Hij bedoelde daarmee dat het moeilijk te definiëren is wat nu precies kunst is. Het enige dat je kunt vaststellen is dat er dingen gemaakt worden, waarvan …. lees verder….
Najaar 2006: Steeds weer wat nieuws ontdekken

In zijn standaardwerk ‘Eeuwige schoonheid’ schreef de bekende kunsthistoricus Ernst Gombrich: ‘Men raakt nooit over kunst uitgeleerd. …. lees verder….
Voorjaar 2006: Te saai, te ouderwets?

Onlangs gooide staatssecretaris van Cultuur Medy van der Laan de knuppel in het hoenderhok door te roepen ‘Musea zijn te voorspelbaar. De bezoeker krijgt te vaak wat hij verwacht: schilderijen aan de muur, spullen in een vitrine, bordje erbij. Ze verrassen niet.’ Ze constateert dat grote publieksgroepen wegblijven uit musea…. lees verder….
Najaar 2005: ‘Een grote avontuurlijke reis’

Stichting Kunst in Zicht viert haar vierde lustrum. Twintig jaar lezingen, cursussen en
excursies over kunst. Over architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst en archeologie…. lees verder….
Voorjaar 2005: Op weg naar de 20

Voor u ligt het veertigste programmaboekje van Kunst in Zicht. Het vierde lustrum willen we in het najaar luister bijzetten met een aantal speciale activiteiten …. lees verder….
Najaar 2004: Blik op het Noorden

In het najaarsprogramma van Kunst in Zicht dat voor u ligt, richten we de blik nu eens niet naar het Zuiden, maar brengen we veel …. lees verder….
Voorjaar 2004: Kunst (educatie) kost geld

Terwijl enkele geslaagde lezingen en excursies nog vers in het geheugen liggen, presenteren we hierbij alweer het nieuwe programma voor voorjaar 2004.…. lees verder….
Najaar 2003: De geest krijgen

Rode draad door het najaarsprogramma van Kunst in Zicht vormt het verschijnsel ‘inspiratie’. Wat drijft kunstenaars om kunstwerken te maken?…. lees verder….
Voorjaar 2003: Van Finsterwolde tot Frankrijk

Met het voorjaar in aantocht presenteert Kunst in Zicht weer een aantal welgekozen activiteiten …. lees verder….
Najaar 2002

…. lees verder….
Voorjaar 2002: Van Noord naar Zuid, van Oost naar West

Wie zich verdiept in de kunstgeschiedenis, reist veel. Is het niet fysiek, dan wel in de geest.
…. lees verder….
Najaar 2001: Ongesubsidieerd

Nog steeds weet de Stichting Kunst in Zicht zonder subsidies en met een team van vrijwilligers een gevarieerd aanbod van lezingen en excursies samen te stellen …. lees verder….
Voorjaar 2001: Fietsen, wandelen, kijken en ... proeven

De succesvolle lustrum-viering inspireerde ons weer een afwisselend programma samen te stellen. Het voorjaar nodigt uit om er op uit te trekken…. lees verder….
© Cc 2020 | Privacybeleid